Ayurvedische hoofdmassage

Shiro Abyanga

Een helende en ontspannende massage van hoofd, gezicht, nek en schouders. Door aanraking, energie en het werken met etherische olie kun jij je volledig ontspannen. De massage helpt je om meer in balans te komen.

Spanningsklachten? Hoofdpijn? Geheugen- of concentratieproblemen? Pijn of stijfheid van spieren en gewrichten in het hoofd-, nek-, schoudergebied?

Misschien is een Ayurvedische hoofdmassage dan iets voor jou. Dit is een ontspannende massage die zowel lichamelijk als emotioneel doorwerkt. Ik werk aan de hand van een aantal drukpunten, waardoor de spanning uit jou weg kan glijden en je in een staat van ontspanning kan komen. Je energie wordt beter, de spanning rond het hoofd neemt in af en je huid krijgt een gezondere kleur.

Zowel de drukpunten, als de spieren, energiebanen en huid worden liefdevol gemasseerd en verzorgd tijdens deze massage. Ook de hoofdhuid en het haar worden gemasseerd met olie. Houd er rekening mee dat je haar los kan en dat je na de massage thuis misschien je haar wil wassen i.v.m. de hoeveelheid olie.

Vooraf vraag ik je een on-line test in te vullen waaruit blijkt wat jouw ‘dosha’ is.

Wat is een dosha?

Volgens de ayurveda bestaan er in de natuur drie basiskrachten, de zogenaamde dosha’s, die ook in ons eigen lichaam voorkomen. Ons ayurveda-type (dosha-type, constitutietype, ‘Prakriti’) ligt vast vanaf de geboorte en bepaalt niet alleen onze lichaamsbouw, geestelijke gesteldheid, vaardigheden en voorkeuren, maar ook hoe we reageren op bepaalde voedingsmiddelen, seizoenen, het weer en de uitdagingen van het dagelijks leven.

Met deze informatie kies ik ook de Ayurvedische olie uit waarmee ik je behandel. De olie wordt verwarmd, wat zorgt voor een veilig en warm gevoel.

Menu