Reiki Healing

Een prachtige zachte vorm van healing met universele energie. Voor alle leeftijden.

Reiki is een prachtige zachte vorm van healing met universele energie. Via mijn handen geef ik de universele energie door.Op lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau vindt er heling plaats.

Het woord Reiki betekent letterlijk ‘Universele Levensenergie’. Het Japanse karakter Rei betekent ‘onbegrensd’ of ‘universeel’, en het karakter Ki betekent ‘de vitale kracht die door al het levende stroomt’. Ki is de natuurlijke kracht die in ieder van ons huist en ons helpt bij een krachtig en energiek leven. In optimale staat zorgt dit voor balans en kracht in lichaam en geest.

Een Reiki behandeling activeert het zelfhelend vermogen van het lichaam om zichzelf in balans te brengen en je weer in je kracht te zetten. De energie trilt blokkades los, voert afvalstoffen af, verzacht emotionele pijn en onderliggende oorzaken worden naar de oppervlakte gebracht. De energie zal daar naar toe gaan waar het nodig is en weer gaan stromen. Het is een universele energie, liefdevol en onvoorwaardelijk; die altijd in overvloed aanwezig is en doorgegeven mag worden via mijn handen. Het volgt de meest zuivere intenties van het universum.

Tijdens de behandeling lig je op een comfortabele behandeltafel, met een heerlijke deken over je heen en rustgevende muziek op de achtergrond. De energie wordt door middel van mijn handen doorgegeven. Ik zal mijn handen op of boven het lichaam houden. Soms is de energie als warmte, als tinteling of juist als kou voelbaar. Na de behandeling is het van belang voldoende water te drinken, zodat jouw lichaam verder uitbalanceert.

Reiki bij baby’s en jonge kinderen 
Slaapt je baby/kindje slecht of heeft het last van nare dromen? Huilt je baby/kindje (veel) zonder een duidelijk aanwijsbare aanleiding? Is je baby gespannen en (over-)strekt hij of zij veel? Wordt je baby geplaagd door darmkrampjes? Is je kindje vaak verkouden of heeft hij/zij vaak keel- of oorontstekingen? Is je kindje erg druk? Of juist stil, teruggetrokken en onzeker?
Dan kan een speciale Reiki behandeling heel helpend zijn.
Veel baby’s en kinderen komen met een speciale ’taak’ hier op aarde en willen gezien en gehoord worden. Tijdens de behandeling communiceer ik met ze op zielsniveau. Zo ontstaan er heel bijzondere ‘gesprekken’ zonder woorden en soms in lichttaal. Dat levert magische momenten op.
Voor deze allerjongsten creëer ik een speciaal plekje in mijn praktijk. Ze komen niet op de behandeltafel te liggen maar op een speciaal kussen dat op de grond ligt. Op die manier is er geen gevaar dat ze eraf vallen en bovendien voelen ze zich zo erg geborgen. Doordat het kussen in direct contact is met de (verwarmde) vloer, helpt het ook bij de gronding. Met net zoveel zorg als bij iedere andere cliënt, stem ik me van te voren af en richt ik het plekje zo in dat het passend is bij de baby of het jonge kindje en wat hij/zij nodig heeft. Soms werk ik daarbij met een aantal (subtiele) edelstenen of bv. met een kom van licht of elementen uit de natuur.
Menu